Hou je administratie op orde met deze tips!

Ben jij een ondernemer die thuis werkt en zelf zijn administratie regelt? Dan heb je zeker veel te doen. Als het een beetje goed draait dan moet je vaak factureren en andere administratieve werkzaamheden verrichten. En dat allemaal naast je gewone werk voor je bedrijf. Met deze onderstaande 5 tips zorg je ervoor dat je de administratie op orde houdt!

 

Tip 1: Plak een nee-nee sticker op je deur

Het is iedere dag waarschijnlijk wel hetzelfde liedje. Je haalt weer een stapel met post uit de brievenbus en vervolgens zijn 9 van de 10 folders waar je toch niets mee doet. Als je zorgt dat je de nee-nee sticker op je deur plakt dan heb je daar in ieder geval geen last meer van en kan je de post makkelijker scheiden.

 

Tip 2: Maak een duidelijk overzicht van je administratie

Zorg ervoor dat je een duidelijk overzicht maakt van je administratie. Koop desnoods een kastje waar jij al je administratieve spullen in kwijt kan. Schaf ook direct een aantal mappen aan zodat je alles kan verdelen in de juiste mappen. Dit maakt het werk veel gemakkelijker

 

Tip 3: Ben je te laat met betalen? Noteer dat dan

Als je zelf te laat bent met het betalen van bijvoorbeeld de belasting of je hebt ook maar iets van een achterstand dan is dat handig om dat in je agenda te zetten als reminder. Dat kan zowel op een digitale agenda als een papieren agenda.

 

Tip 4: Zet je vaste rekeningen op de automatische piloot

Als je iedere maand vaste bedragen moet afstaan aan bepaalde instanties dan is het handig om het op de automatische piloot te zetten. Zo zorg je ervoor dat het sowieso wordt overgemaakt en dat je niet in de problemen komt met betalen.

 

Tip 5: Schakel een administratiekantoor in

Mochten al deze tips niet werken of is je administratie gewoon teveel dan kan je er altijd voor kiezen om een administratiekantoor Oosterhout in te schakelen. Een administratiekantoor is er speciaal voor jou om je te helpen met je administratie.