Een auto huren als u kinderen heeft

Als u op vakantie gaat met uw kinderen en u wilt een auto huren, komen er andere zaken bij kijken dan als u met zijn tweeën bent. Als u met twee volwassen personen gaat, kunt u gaan en staan waar u wilt en hoeft u niet per se ver vooruit te plannen. Met kinderen bent u van veel factoren afhankelijk. Kinderen zitten niet graag lang in de auto, er moeten veel spullen worden meegenomen en kinderen willen vaker eten en drinken. Een goede planning vooraf is dus van belang.

Zorg dat u uw auto al geboekt hebt voordat u op vakantie gaat, zeker als u meerdere kinderen hebt. Een auto met meer ruimte biedt meer comfort en dat is belangrijk voor de kinderen. De kans dat u een auto naar wens boekt is groter als u dit ruim van te voren doet. Hoe langer u wacht, hoe minder aanbod en hoe meer vraag er is waardoor veel huurauto’s al zijn verhuurd en de prijs zal stijgen.

U kunt uw auto huren via Holidaycars. Dit gaat gemakkelijk door uw bestemming te selecteren en uw ophaal- en inleverdatum in te vullen. Vervolgens krijgt u automatisch alle beschikbare huurauto’s te zien op de gekozen bestemming.

Als u vervolgens op uw vakantiebestemming bent aangekomen en eropuit gaat met de auto zijn hier nog wat tips:

 

  • Denk van te voren goed na over wat de snelste weg is naar de bestemming. Kinderen vinden het vaak minder leuk om lang in de auto te zitten.
  • Neem genoeg speelgoed, eten en drinken mee voor in de auto. Mocht het zo zijn dat u toch langer onderweg bent dan gepland dan kunt u de kinderen in ieder geval zoet houden.
  • Als u naar een zonnig land op vakantie gaat is een zonnescherm op het raam van uw kind ook aan te raden.
  • Zet uw auto in de schaduw als u een pauze houdt. De auto blijft dan koel voor u en de kinderen wanneer u uw reis hervat.

Tot slot beschikt Holiday cars ook over extra’s zoals het huren van een stoelverhoger of kinderstoeltje. Mocht het lastig zijn om deze mee te nemen op vakantie kunt u deze dus aanvragen als u online reserveert.